Archiv událostí ke kampani
06. 8. 2014
Vážení přátelé, Naprosto nesouhlasíme s takovým utrpením a žádáme ukončení tohoto krutého průmyslu a to je možné jediným způsobem: Nepodporovat svým nákupem velkochovy – a i proto je tak nutné značení produktů. Tak jako se nám podařilo díky povinnému značení vajec snížit počet klecových chovů slepic, tak i nyní zapojujeme síly, abychom zasáhli v chovech kuřat na výkrm – tzv. brojlerů. Nejlepší cestou je zříci se živočišných produktů úplně, nicméně jsme si vědomi, že mezi námi existuje ještě velká část lidí, která toto rozhodnutí neučinila. Také nesmíme zapomínat na domácí zvířata jako jsou psi a kočky. Je nutné lidi informovat, i formou etikety na výrobku, aby si uvědomili, v jakých podmínkách zvířata žila a trpěla a aby svým výběrem produktů pomohli snížit počty průmyslových chovů brojlerů. ALE: Jaromíra a Pavla Přidejte se k nám a pomožme společně zvířatům a celé planetě. VÍTE, ŽE JEDNO ZVÍŘECÍ MLÁDĚ ŽIJE JEN 39 DNÍ?
V roce 2013 bylo u nás v ČR poraženo přes 100 miliónu kuřat (1) Pozn. jen Vodňanskou drůbeží je denně zpracováno na čtvrt miliónu kuřat!Naše levné maso je vykoupeno utrpením zvířat: díky šlechtění, koncentrovanému krmivu a růstovým stimulátorům roste svalovina (maso) rychleji než kostra, oběhový systém a vnitřní orgány jako srdce, plíceKuře tak přeroste nosnost své vlastní kostry a posledních 10-15 dní trpí její deformací a nedostatečnou činností vnitřních orgánů PROTO jich miliony hynou…
Trpí infekcemi, břišní vodnatostí (ascites), plicními infekcemi, zánětem osrdečníku (perikarditida) aj. „UDĚLALI JSME LEVNÉ KUŘE, ZA CENU VELIKÉHO STRÁDÁNÍ ZVÍŘETE“ BUDE LÍP? Ačkoli existuje Směrnice rady 2007/43/ES ze dne 28. června 2007 o minimálních pravidlech pro ochranu kuřat chovaných na maso, o skutečné ochraně kuřat se v ni nedočteme. Usměrňuje sice hustotu osazení na m2; splní – li ale chovatel podmínky, může hustotu dále zvyšovat až na neuvěřitelných 39 kg – 42 kg na m2. Třetí země podobná opatření v legislativě nemají a tak si ani nedovedeme představit, jak to v halách s kuřaty může vypadat. Ročně je do těchto zemí od nás živá drůbež vyvážena v tisících ks na další výkrm. Skutečná a jediná možnost, jak kuřatům pomoci je KUŘECÍ MASO NEKUPOVAT. Zachovat se jako spotřebitel ohleduplně, zodpovědně a vyjádřit tak svůj nesouhlas s tímto smutným a krutým průmyslem. Uvědomme si, že žijeme ve společnosti, která nabízí alternativy. Každým rokem stoupá počet veganů a vegetariánů, kteří nám svou vitalitou dokazují, že je to jedna z cest, jak celosvětově utrpení zmírňovat. Takový způsob života naopak otevírá obrovskou paletu možností, ať už v oblasti gastronomie, tak v jiných oblastech života. Ukazuje nám širokou škálu myšlení, dovedností, soucitu, porozumění, lásky a zodpovědnosti k živým tvorům. Stačí jen otevřít svá srdce. —————————————————————————————— 1) Drůbeží. Jak to, že je tak levné?, CIWF, 2) http://eagri.cz/public/web/svs/portal/pohoda-zvirat-welfare/program-ochrany-zvirat/ Kdo se stravuje bez masa, nepodporuje strádání hospodářských zvířat a přispívá ke zlepšení celého stavu naší planety. Požadujte označování živočišných potravin podle způsobu chovu hospodářských zvířat! |